Cursus Ukelele

Wist jij dat je na een paar lessen al hele leuke liedjes kan spelen op de Ukelele? Ja, op de Ukelele! (spreek uit als joekoelille). Met maar vier snaren en makkelijk te leren akkoorden, kan je al heel gauw meedoen. Nog een reden om Ukelele te leren spelen? Je wordt er vrolijk van!

Geschiedenis

De ukelele werd in 1879 naar Hawaï gebracht door Portugese immigranten van Madeira, die daar aan wal gingen om suikerriet te snijden. De komst van de ukelele is perfect dateerbaar: er wordt beweerd dat de braguinha (voorloper van de ukelele) aan boord van de Ravenscrag in Hawaï werd geïmporteerd. Aan boord van het schip waren drie mannen: Manuel Nunes, José do Espírito Santo en Augusto Dias, houtbewerkers uit Madeira. Zij begonnen de instrumenten te maken en met wat kleine aanpassingen aan de voorgangers was de ukelele geboren. Door koning Kalakaua, ook beschermheer van de kunst, werd de ukelele ingezet op koninklijke bijeenkomsten en daardoor was het snel een populair instrument op Hawaï.

En als je denkt dat de ukelele een speelgoedgitaartje is heb je het mis! Een paar bekende artiesten die gebruik hebben gemaakt van de ukelele zijn Eddie Vedder, Brigitte Kaandorp, George Harrison, Taylor Swift, Tiny Tim en Brian May.

Data en locatie

De eerstvolgende cursus staat gepland in het lesseizoen 2022-2023. Zodra data bekend zijn kunt u inschrijven. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Voorinschrijven is mogelijk zonder aanbetaling. Neem vandaag nog contact met ons via het contactformulier.