Helmke Jansen

- docent hobo -

Vanaf het moment dat ik kon praten, wilde ik naar de harmonie: dat wilde ik ook! Het liefst speelde ik op een klein trommeltje mee. Het trommeltje werd ingeruild voor de blokfluit en al snel speelde ik in een orkest mee. Tijdens een open dag van een muziekschool kwam ik in aanraking met de hobo. Die had ik al eens gehoord in Peter en de wolf. Toen de hobojuf van die muziekschool ook nog eens een leuke, aardig juf bleek, wist ik het zeker: de hobo is mijn instrument!


Ik weet nog precies hoe het voelde toen ik mijn instrument had gevonden. Dat enthousiasme, die plezier in de lessen, dat wil ik ook met jou delen. Kom op les en we gaan direct samen spelen en plezier beleven!

Kamermuziek en orkesten
Ik ben eigenlijk nog maar pas afgestudeerd. Ik speel veel kamermuziek en in diverse orkesten val ik in. Ook speel ik in het Academisch Nederlands Blazers Ensemble. En misschien heb je mij wel ontdekt in ‘Maestro’.

Helmke heeft hobo gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), heeft haar studie Orkestmaster behaald en heeft een mastertitel aan de universitaire opleiding Orthopedagogiek behaald. 

In onderstaande video een live registratie van Helmke's Master Eindexamen.