Gianna Tam

- docent zang (pop) -

Je ziet niet vaak een vrouw die zowel drums als percussie speelt en net zo makkelijk de lead vocals voor haar rekening neemt. Het is dan ook niet gek dat Gianna “De Nederlandse Sheila E” wordt genoemd.

Een groot compliment, maar wie is Gianna Tam? Zangeres, drumster en percussioniste. Geboren in Amsterdam met Nederlands/ Surinaamse roots.

Gianna groeide op in een omgeving met veel creatieve, artistieke en muzikale mensen en mede hierdoor kwam haar liefde voor muziek al op jonge leeftijd naar voren.
Op haar 16de begon ze mee te spelen in de verschillende projecten van haar vader drummer Lucas van Merwijk. Hiermee toerde ze niet alleen in Nederland maar ook in Zuid Amerika, Azië, de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Tijdens haar studie aan het conservatorium kwam naast haar drum en zangtalent ook haar aanleg voor songwriting naar voren hetgeen resulteerde in een tweetal albums: ‘Make Me Smile’en ‘Polyphonic Heroine’ en meerdere singles.

In haar muzikale carrière werkte Gianna met artiesten als Candy Dulfer, Jett Rebel, Bas Bron, Shirma Rouse, Gyptian, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en The Ladies of Soul en zong ze met het Metropole Orchestra onder leiding van Grammy Award winnende dirigent Vince Mendoza.

Zin in een proefles zang bij Gianna? Schrijf je nu in!

In dit filmpje hoor en zie je Gianna, behalve prachtig zingen, meerdere percussie-instrumenten bespelen in de André Hazes cover 'Ik leef m'n eigen leven'.