Muziekschool Katwijk aanbod onderwijs

Ons aanbod voor muziek in het onderwijs

Geef muziek een plek bij jou op school

Bekijk het aanbod
muziek in school

Muziek in school

Muziek maken geeft plezier, draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en geeft de mogelijkheid om trots te zijn op wie je bent. Vanuit creatief denken leren kinderen en jongeren positief-kritisch communiceren, samenwerken, reflecteren en oplossingsgericht te denken. Muziekschool Katwijk beschikt over de kennis en kunde om de ontwikkeling van deze competenties onderdeel te laten zijn in het muziekonderwijs. We bieden een bruikbaar en laagdrempelig muziekprogramma voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, in samenwerking met de Gemeente Katwijk en Meer Muziek in de Klas. Waardevolle lessen die natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk zijn!


Bekijk hier de schoolbrochure 2024/2025 van Bibliotheek en Muziekschool!

Vraag meer informatie aan


muziek-in-de-klas

Workshops

Een workshop wereldmuziek bij de aardrijkskundeles? Leren over het ontstaan van de popmuziek in de geschiedenisles? Spelen in een popband? Binnen onze muziekworkshops bieden wij een korte, flitsende kennismaking met muziek aan. Speciaal op maat gemaakt voor jouw klas of school, aan de hand van jullie wensen en thema’s. Een workshop kan voor iedere klas worden aangevraagd. Door samen muziek te maken, maken je leerlingen samen plezier en creëer je verbinding in je groep. Een korte kennismaking waar nog lang over na wordt gesproken.
Vraag meer informatie aan


muziekklas1

Instrumentaal project - groep 5, 6, 7

In deze vierweekse lessenserie worden de leerlingen bezocht door maar liefst drie vakdocenten, ieder met hun eigen instrument. In deze lessen leren de leerlingen de basis op een echt muziekinstrument; cello, klarinet, keyboard, dwarsfluit en nog veel meer! Naast het ontwikkelen van de basisvaardigheden, is er ruimte om te experimenteren en werken de kinderen samen naar een spetterend optreden toe. Ontdekken, experimenteren en samenspel zijn de kernbegrippen voor dit project. En uiteraard het hebben van plezier!

Vraag meer informatie aan


zingen-in-de-klas

Vocaal project - groep 1 t/m 8

Iedereen kan zingen! In ons vocale project ligt de nadruk op het ontdekken van je eigen instrument, je stem èn je lichaam als instrument. Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief te uiten, te luisteren naar elkaar en samen te werken. Dit aan de hand van bekende en onbekende liedjes of een vooraf gekozen thema. Tijdens de les wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van je lichaam als trommel, boomwhackers en vele andere instrumenten

Vraag meer informatie aan


teamtraining

Teamtraining

Muziekles is een waardevolle toevoeging aan het onderwijs curriculum. Muziekschool Katwijk heeft trainingen ontwikkeld om groepsleerkrachten op weg te helpen in het geven van muziekles. Want al is het geven van muziekles een vak apart, met een goede training kom je echt een heel eind! In de training ‘Help een Muziekles’ ontdek je hoe leuk het kan zijn om muziekles te geven, waar je geschikt materiaal kan vinden en hoe je muziekinstrumenten inzet. De training ‘123Zing’ is geschikt voor scholen die deze digitale muziekmethode gebruiken en er meer uit willen halen. Ondersteuning nodig bij een andere digitale muziekmethode? Onze vakleerkrachten kunnen je vast hepen!

Vraag meer informatie aan


Meer weten? Neem gerust contact op

Contactgegevens

Contactinformatie
Muziekschool Katwijk
Zeeweg 123
2224CD Katwijk
info@muziekschoolkatwijk.nl
0712510131


Of vind ons op social media