Na al die jaren en al die plannen, locaties en zo’n beetje alle emoties rondom dit project, was op 27 november 2023 het moment dan eindelijk daar: een officiële stap op weg naar de realisatie van het Cultuurbedrijf is gezet. De naam en het nieuwe logo zijn bekend gemaakt.

Vanaf 1 januari 2025 gaan Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O verder als… Planck! 

De verhuizing naar nieuwe onderkomens staat voor begin 2026 op de planning.

Kunst en cultuur van de bovenste Planck
We staan aan de start van een frisse toekomst, maar wat moeten we ons daar nu eigenlijk bij voorstellen? De bibliotheek, muziekschool en K&O willen met Planck hun krachten bundelen en hun bestaande aanbod verbreden. Op vier locaties in de gemeente zal Planck straks onder andere cursussen, muzieklessen, een bibliotheekcollectie, lezingen & debat, voorstellingen, werkplekken en horeca verzorgen. Bovendien hoopt Planck als expertisecentrum samen met lokale partners bij te dragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van alle inwoners. Inwoners zijn niet alleen welkom bij het cultuurhuis, het lijkt ons ook fantastisch als inwoners hun talenten komen brengen.

Planckgas richting fusie

“Cursussen, voorstellingen, workshops, muzieklessen en horeca. Heerlijk lunchen, een kop koffie met een lekker gebakje. Het zal er allemaal zijn” aldus Klerk. Rozemarijn Timmer: “Wij kijken uit naar de mooie concerten en voorstellingen die we straks in ons eigen gebouw kunnen gaan geven. Iedereen mag natuurlijk komen kijken en je kunt ook zelf meedoen. Planck wordt echt een bruisende plek!”. Josette Pasmans: “Je kunt Planck zien als een huiskamer. Een plek waar iedereen welkom is ongeacht leeftijd, achtergrond of ambitie. Waar iedereen mee kan doen. We werken daar heel hard aan.” Volle kracht vooruit!

En, vind je het al leuk om ons op social media te volgen? Dat kan via 'Cultuurhuis Planck' op Instagram en Facebook.

Kan ik straks nog gewoon mijn muzieklessen volgen?

Natuurlijk! We blijven nog steeds Muziekschool. Voor jou als leerling of deelnemer aan een cursus verandert er dus weinig. Er komt alleen maar meer bij: een horecavoorziening, een bibliotheekcollectie, cursussen en nog veel meer! Zo is de stap naar nòg meer leuks makkelijker te maken. Voorbeeld: waar je je kinderen eerst alleen naar muziekles bracht, ga je nu lekker met een goede kop koffie zitten, misschien wel met een boek uit de bibliotheekcollectie. Je kunt luisteren naar een andere bezoeker die op de piano in de hal speelt en dan valt je oog op de cursus kinder-EHBO. Handig, meteen inschrijven!

Toekomstmuziek

Zien wat je in de toekomst kan verwachten van en bij Planck? Bekijk de video!

Bekijk de video voor een sneak preview van de plannen voor de Burgt en het Emmaplein.