Over Muziekschool Katwijk

Creatief met jouw talent

Missie

Bij Muziekschool Katwijk maakt het niet uit hoe oud je bent of van welke muziekstijl je houdt. Iedereen is welkom bij ons om een instrument te leren spelen of te zingen. Wij dagen je uit om creatief te zijn met jouw muzikale talent. Muziek maken is hartstikke leuk maar wist je dat het ook bijdraagt aan het vergroten van je zelfvertrouwen? Door samen muziek te maken leer je luisteren en samen op het podium kan je trots zijn op wie je bent.

Vanuit onze missie ‘creatief met jouw talent’ bieden wij als Muziekschool Katwijk muziekonderwijs aan voor de vrije tijd, het onderwijs en zorg & welzijn.


Visie

Bij Muziekschool Katwijk willen we graag onze passie voor muziek doorgeven. Door ons veelzijdige aanbod in muzieklessen; individueel, samen in een maatjesklas, met z’n drieën in een minigroep of met meerderen in een ensemble, zijn we dè Muziekschool in Katwijk en de regio. Door veel samen te werken met muziekverenigingen, de bibliotheek, scholen en andere culturele en maatschappelijke organisaties, zorgen we dat muziekonderwijs een belangrijke plek inneemt. Op deze manier dragen wij bij aan de positieve ontwikkeling van onze maatschappij.


Kernwaarden

  • Kwaliteit – onze enthousiaste docenten hebben heel veel ervaring in muziekonderwijs en op het podium
  • Diversiteit – wij hebben een groot aanbod van instrumenten, cursussen, muziekstijlen en lesvormen
  • Toegankelijkheid – iedereen is welkom; ongeacht leeftijd, achtergrond, aanleg, ambitie of muzikale voorkeur
  • Continuïteit – wij spelen snel in op ontwikkelingen in vakgebied en maatschappij
  • Samenhang – regelmatig contact tussen binnen- en buitenschools aanbod, landelijke netwerken en vakorganisaties
  • Betrouwbaarheid – we zijn bereikbaar voor jou en denken graag mee in persoonlijke oplossingen

Organisatie

Muziekschool Katwijk is een Stichting. Het team van de Muziekschool bestaat uit 33 vakdocenten, 3 administratief medewerkers en een directeur. Het stichtingsbestuur bestaat uit: 

Voorzitter & Penningmeester -Dhr. G. Vooijs

Secretaris -Mevr. E. Lagemaat

Algemeen lid - Mevr. P. Doelen 


Jaarplan 2023 is hier te downloaden.


Geschiedenis

Al sinds de oprichting in 1976 is Muziekschool Katwijk een begrip in de gemeente Katwijk. Aan de Zeeweg 123 wordt sinds jaar en dag muziekles gegeven. Begonnen met klassieke instrumenten als piano, dwarsfluit en orgel, kwamen daar in de loop van de jaren, steeds meer instrumenten bij. Viool, gitaar, accordeon en tegenwoordig kan je zelfs voor les op ukelele terecht bij de Muziekschool.

In 2022 is Muziekschool Katwijk, tot dan een onderdeel van Gemeente Katwijk, verdergegaan als zelfstandige organisatie. In een nieuw jasje, door een frisse huisstijl maar mèt het bekende team van docenten en de goede en gezellige muzieklessen waar Muziekschool Katwijk bekend om staat.

Muziekschool Katwijk, al sinds 1976 de plek voor muziekonderwijs in Katwijk.

Willeke van der Plas & Jeanette Stritzko, administratief medewerker | Rozemarijn Timmer, directeur