knopaccordeon

Op zoek naar accordeonles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
Accordeonles in Katwijk

Accordeon leren spelen

Misschien wel ons meest veelzijdige instrument; met de accordeon kan je terecht in alle muziekstijlen. Van klassiek tot volksmuziek en van jazz tot pop. Dit instrument wordt in alle stijlen ingezet vanwege de warme en volle klanken. De toetsen op de accordeon herken je misschien wel van andere instrumenten zoals de piano of het keyboard maar wist je dat de accordeon eigenlijk een blaasinstrument is? Door de trek- en duwbeweging stroomt lucht door het instrument en ontstaat de o zo herkenbare klank van de accordeon. Aan dat herkenbare geluid, namelijk het spelen van drie tonen tegelijk, een akkoord, heeft de accordeon haar naam te danken. Bij Muziekschool Katwijk kan je al vanaf 7 jaar op accordeonles komen bij Iris want accordeons zijn er in alle soorten en maten.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in


Accordeon ensemble

Accordeon Valpolicello

Speel je al een tijdje accordeon en wil je graag samenspelen? Kom dan eens langs bij het accordeonensemble. Wekelijks repeteert dit ensemble onder leiding van Iris. Het brede repertoire voert van de walsen uit Wenen, via de chansons uit Frankrijk naar de vrolijke uitsmijters uit Amsterdam. In het accordeonensemble kun je terecht als je enigszins gevorderd bent op de accordeon. Je repeteert iedere week, soms met z’n allen, soms in kleine groepjes. Je treedt meerdere keren per jaar op bij uitvoeringen van de Muziekschool of andere evenementen als de Culturele Dag van het Katwijks Museum of de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.


Accordeon Valpolicello

Repeteert op dinsdag 

19.15 - 20.15 uur

Vraag een proefles aan of schrijf je in


Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de accordeon. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden.


Salonorkest Divertimento

Repeteert op maandag 

14.15 - 15.15 uur

Vraag een proefles aan of schrijf je in


Salut d'Amour door Iris en leerling Antonio

Accordeon spelen voor jong en oud.

iris-oberstadt
Iris van der Maas-Oberstadt

Docent | Iris van der Maas-Oberstadt

Iris studeerde accordeon aan het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts) en is sindsdien werkzaam als docent en musicus. Haar passie bij het lesgeven is het samenbrengen van mensen via muziek. Leeftijd is daarbij niet van belang: mensen van jong tot oud kunnen altijd starten omdat het plezier van het leren muziekmaken het belangrijkste is.

Wil jij weten of spelen op een accordeon iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.