Activiteiten in de Kindermuziekweek
15 februari 2023 

Activiteiten in de Kindermuziekweek

Kindermuziekweek

24 maart tot en met 2 april is het Kindermuziekweek, een initiatief om alle kinderen van 0 tot 12 jaar te laten genieten van het maken van èn het luisteren naar muziek. Muziekschool Katwijk organiseert, in samenwerking met de Bibliotheek en Volksuniversiteit K&O, verschillende activiteiten.

Zo kan je in de Bibliotheek proeflessen Muziek op Schoot en Musical volgen, samen met jouw kindje. Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom bij de workshop Singer-Songwriter om te leren eigen liedjes te schrijven. Naar muziek luisteren kan ook volop; bijvoorbeeld tijdens de voorstelling Rikkie en Bruno op 29 maart bij K&O of het Kinder Concert op 31 maart bij de Bibliotheek. Hieronder zie je het volledige programma.

Een concert bezoeken of een instrument bespelen is natuurlijk hartstikke leuk, maar wist je dat muziek ook een waanzinnig goede invloed heeft op je hersenen? Er is heel veel onderzoek gedaan naar de effecten van muziek op het menselijke brein. Als je elke dag piano speelt, is de kans natuurlijk groot dat je beter wordt in piano spelen, maar wist je dat je ook beter wordt in rekenen en taal? Voor het maken van muziek gebruik namelijk dezelfde hersengebieden als voor bijvoorbeeld het oplossen van die moeilijke rekensom, gaaf toch?