Anjo van Hemert

- docent zang (klassiek) -

Wat fijn dat ik bij Muziekschool Katwijk zangdocente ben! Ik kijk uit naar bijzondere ontmoetingen vanuit een gemeenschappelijke interesse: Muziek! En dat mag wat mij betreft in alle verschijningsvormen zijn!

Als kind begon ik met gitaarlessen aan de muziekschool in Nieuw-Beijerland. Eerst melodieën en later akkoorden. Zo begon mijn zingen met : Let it be van The Beatles. Mijn eerste applaus kreeg ik na het zingen in de afscheidsmusical op de lagere school. Ik weet het nog goed!!

Na het behalen van mijn MTS Uurwerktechniek ging ik een jaar reizen. Op de toeristische plaatsen waar ik was, zong ik. Pas toen ik daarvan terug kwam nam ik zangles. Er was toen een reclamefilm met Adele Bloemendaal. Daar hoorde ik een klassiek geluid en door dat na te doen als grapje werd mijn Diva geboren.

Ik heb meerdere zangdocenten gehad in de dertig jaren die volgden. Van Djoke Winkler Prins heb ik een gedegen technische basis geleerd en Rita Dams heeft daar weer een flinke schep bovenop gedaan. De belangrijkste les is altijd geweest: Je moet er hard voor werken, blijven oefenen, net zolang tot je het stuk écht kent.

Vele masterclasses, zomercursussen heb ik gevolgd en les gehad van Margreet Honig, Theresa Goble, Christa Pfeiler, Miranda van Kralingen, Sarah Walker en nog veel meer. Een heerlijke inspiratiebron.

Ik heb aan de Schumann Akademie mijn diploma Docerend musicus klassieke zang behaald, twee maal de Kurt Thomas dirigentencursus doorlopen en mij bekwaamd in Complete Vocal Technique en Estill Voice Training System

Ik heb 15 jaar een lied duo gehad met Corien Benschop en nu met Ton van der Voort. We houden van Schumann, Schubert, De Falla, Chausson, Duparc, Diepenbrock en nog veel meer. Waar hou jij van?

Ik zing al 10 jaar voor de Stichting Diva Dichtbij voorbewoners in verzorgingshuizen met als doel: Zingend contact maken. Een heerlijk vak wat mij elke keer weer enorm voed. Ik zing dan Nederlands, klassiek, opera en operette repertoire. Wil je ook leren contact te maken met jouw publiek?

In de zanglessen staan bij mij centraal: Techniek en interpretatie. Dus: weet je wat je aan het doen bent? Weet je wat je zingt? Wil je zo klinken?  Op deze manier is mijn doel je te leren voelen hoe je makkelijk zingt en je boodschap over brengt.

Schrijf vandaag nog in voor een proefles.

Tot Zings!