Annika Duits

- docent blokfluit, Spelen met Muziek, Ontdek Muziek -

Hoe het allemaal begon 

Op mijn zevende ging ik bij ons in de buurt naar blokfluitles. Ik had er niet speciaal over nagedacht of ik nou heel graag juist dat instrument wilde leren bespelen, het bood zich eigenlijk gewoon aan. En zo heeft de blokfluit mij gevonden. Ik vond het geweldig en heb nooit een ander instrument gewild. Het spannende aan een blokfluit vind ik, dat het niets meer is dan een buis met een paar gaatjes en dat je daar toch zulke vreselijk mooie muziek uit kunt halen. En ik houd heel erg van de mooie, ronde klank. Vanaf mijn veertiende stond voor mij vast dat ik naar het conservatorium wilde om blokfluitist te worden. En dat heb ik gedaan.

Theorieles op mijn manier

Ik geef allerlei soorten lessen over muziektheorie. Van Spelen met Muziek, de basis voor kleuters, tot lessen voor de gevorderde leerlingen van de talentklas. Dat had ik vroeger nooit gedacht:  ik vond de AMV-lessen die ik als kind kreeg niet echt leuk, en ook later behoorden de theoretische vakken niet tot mijn favorieten. Maar ik dacht: dat moet toch anders kunnen? Levendiger, speelser, concreter, eigentijdser? Daarom heb ik verschillende opleidingen op dat gebied gedaan, maak ik meestal mijn eigen lesmateriaal en doe ik mijn best de stof op ieder niveau zo leuk en levendig mogelijk over te brengen.

Lessen vol afwisseling

Ik vind lesgeven verschrikkelijk leuk. Ik houd van de veelzijdigheid van mijn lespraktijk, de instrumentale lessen, de ensemblelessen, de theoretische lessen en natuurlijk van mijn leerlingen die in leeftijd variëren van 4 tot 80. Ik stel mij altijd flexibel op en speel in op wat jij van mij nodig hebt.

Enthousiast geworden? Schrijf vandaag nog in of probeer eerst een gratis proefles.