elektrische-basgitaar

Op zoek naar basgitaarles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
basgitaar-jongen

Basgitaar leren spelen

Een diep, warm geluid en lange lage tonen, dat is het geluid van de basgitaar. De basgitarist is de basis voor iedere popband. Samen met de drums zorgt dit instrument voor een steady ritme en een perfecte timing. Zo wordt de band een swingend geheel. De basgitaar is nog niet zo oud; pas in de jaren 30 werd het eerste exemplaar gebouwd. Het duurde nog tot 1951 tot Leo Fender de voor ons bekende basgitaar bouwde, en deze wordt nog steeds geproduceerd! John Deacon, Cliff Burton, Flea: als je basgitaar gaat spelen, ben je in goed gezelschap. Goed oefenen met Pieter en wie weet, wordt jij net zo bekend! 

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
basgitaar-poplab-band

Poplab

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
pieter-hoogervorst

Pieter Hoogervorst

Docent | Pieter Hoogervorst

Pieter studeerde basgitaar (hoofdvak) en contrabas (bijvak) aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij hem ben je dus aan het juiste adres! Een muziekles bij Pieter is op maat gemaakt voor jou, want hij is creatief met jouw talent! De iPad en laptop zijn daarbij  handige tools, er wordt gebruik gemaakt van  YouTube, Spotify, Garageband, Transcribe en muzieknotatie apps om oefeningen op maat te maken. Je leert op een praktische manier spelen. Meer weten over Pieter? Lees verder...

Wil jij weten of spelen op een basgitaar iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.