cello

Op zoek naar celloles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
cello-kind

Cello leren spelen

Van lage diepe klanken tot sierlijke hoge tonen; de cello is een strijkinstrument met een veelzijdig bereik. Met een strijkstok of ‘plukkend’ aan de snaren tover je de mooiste klanken uit dit instrument. Cello wordt niet alleen in klassieke muziek gebruikt maar ook in de jazz-, pop- en zelfs metalmuziek! Toen de cello in de 16e eeuw werd uitgevonden, werd er eigenlijk niet zoveel op gespeeld. Andere instrumenten zoals de viool en klavecimbel waren veel populairder. Langzaamaan won de cello aan populariteit en werd er meer muziek geschreven. Componisten schreven ook steeds ingewikkeldere stukken en de mogelijkheden van de cello bleken ongekend. Docenten Karola en Beatriz leren je graag alle mogelijkheden van de cello!

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
strijkensemble

Ensembles

Als cellist ben je welkom in een van de strijkensembles bij Muziekschool Katwijk. Zo is er Strijkersensemble Hans, dit ensemble is voor ervaren strijkers (vanaf ongeveer 11 jaar). Iedereen die viool, cello of contrabas speelt, is welkom. Er wordt een keer per week geoefend waarbij gewerkt wordt aan samenspel. Voor uitvoeringen, waar het ensemble regelmatig aan deel neemt, wordt ook gerepeteerd. Het repertoire is van klassiek tot volksmuziek.

Stapel is het strijkensemble voor gevorderden t/m 18 jaar. Het plezier van het musiceren staat voorop waarbij het leren van goed samenspel in wordt meegenomen. Ook voor dit ensemble varieert het repertoire van klassiek tot volksmuziek. Deze ensembles staan onder leiding van viooldocent Hans Penders.


Strijkensemble Hans

Repeteert op maandag

19.00 - 20.00 uurStrijkensemble Stapel

Repeteert op donderdag 

19.30 - 20.30 uurVraag een proefles aan of schrijf je in
strijkensemble-voor-aanvang

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de cello. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in
Karola Seits

Docent | Karola Seits

Een inspirerende muziekdocent heeft Karola doen besluiten om zelf ook docent te worden. Zij geeft graag iedereen les, jong of oud. Maar lesgeven geven aan jonge kinderen heeft haar hart gestolen. Daarom is zij  ook vaak op basisscholen te vinden. Kinderen zijn met klank bezig en spelen vanuit hun gevoel. Volwassenen gaan meer in op techniek. Lees hier meer over Karola.

Beatriz Montes

Docent |Beatriz Montes

Als kind werd Beatriz altijd al heel blij wanneer haar zus en vader samen cello en piano speelden. Toen ze vier jaar oud was kreeg ze eindelijk (!) voor de eerste keer een cello in haar handen, die ze sindsdien nooit meer heeft losgelaten. Haar passie voor muziek en voor de cello in het bijzonder, maken haar een bevlogen docent! Sinds september 2023 maakt Beatriz deel uit van het team Muziekschooldocenten dat in de gemeente Katwijk muzieklessen in het basisonderwijs verzorgt, daarnaast geeft zij op donderdagen celloles op de Muziekschool aan de Zeeweg. Lees hier meer over Beatriz...

Wil jij weten of spelen op een cello iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.