contrabas-drums

Op zoek naar contrabasles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij helpen je dit instrument bespelen in het genre dat bij jou past

Proefles
Inschrijven
upright-bass

Contrabas leren spelen

De grootste uit de familie van de strijkinstrumenten; de contrabas. Met zijn donkere geluid, worden de klanken van de contrabas ook wel de bodem van de muziek genoemd. Er is dan ook volop ruimte om dit instrument te bespelen in bands, ensembles of ons salonorkest Divertimento. De contrabas wordt in heel veel  stijlen gebruikt; klassieke muziek, jazz, pop, zigeunermuziek en Klezmer, van origine Jiddische instrumentale muziek, gespeeld op Joodse bruiloften. In een band creëer je, samen met de drummer, een stevige groove en basis voor de andere instrumenten. Strijkend met een strijkstok of plukkend aan de snaren, Pieter helpt je graag op weg bij dit onmisbare instrument!

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
rockabilly-upright-bass

Poplab

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
contrabas-ensemble

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de contrabas. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden.


Salonorkest Divertimento

Repeteert op maandag 

14.15 - 15.15 uur

Vraag een proefles aan of schrijf je in
strijkensemble

Ensembles

Met de contrabas ben je welkom in een van de strijkensembles bij Muziekschool Katwijk. Zo is er Serenata, het strijkensemble voor volwassenen. Er wordt een keer per week geoefend waarbij gewerkt wordt aan samenspel. Voor uitvoeringen, waar het ensemble regelmatig aan deel neemt, wordt ook gerepeteerd. Het repertoire is van klassiek tot volksmuziek.

Stapel is het strijkensemble voor gevorderden t/m 18 jaar. Het plezier van het musiceren staat voorop waarbij het leren van goed samenspel in wordt meegenomen. Ook voor dit ensemble varieert het repertoire van klassiek tot volksmuziek. Deze ensembles staan onder leiding van viooldocent Hans Penders.


Strijkensemble Serenata

Repeteert op dinsdag 

14.15 - 15.15 uur


Strijkensemble Stapel

Repeteert op donderdag 

19.30 - 20.30 uur

Vraag een proefles aan of schrijf je in
pieter-hoogervorst

Pieter Hoogervorst

Docent | Pieter Hoogervorst

Pieter studeerde basgitaar (hoofdvak) en contrabas (bijvak) aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij hem ben je dus aan het juiste adres! Een muziekles bij Pieter is op maat gemaakt voor jou, want hij is creatief met jouw talent! De iPad en laptop zijn daarbij  handige tools, er wordt gebruik gemaakt van  YouTube, Spotify, Garageband, Transcribe en muzieknotatie apps om oefeningen op maat te maken. Je leert op een praktische manier spelen. Meer weten over Pieter? Lees verder...

Wil jij weten of spelen op een contrabas iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.