drumstel

Op zoek naar drumles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Proefles
Inschrijven
drummen-op-drumstel

Leer drummen

Ben jij altijd aan het meeklappen, meetikken of trommelen? Dan ben jij een echte drummer! In de drumles leer de unieke combinatie van muzikaliteit en coördinatie. Het drumstel valt onder de slaginstrumenten; instrumenten die je door een slagtechniek bespeelt. Soms met de behulp van stokken maar soms ook met de hand. Er zijn zelfs slaginstrumenten met een toonhoogte zoals de marimba en xylofoon. Dus naast slagwerk op een drumstel, bekend uit de popmuziek, kan je ook leren spelen op de djembé, cajon, bongo of Taiko (Japans slagwerk). Bij John speel je met aandacht voor techniek, met boeiende ritmes en natuurlijk gezelligheid!

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
Djembé ensemble

De djembé (West-Afrikaanse trommel) is typisch een instrument om met een groep te spelen. In dit ensemble draait alles om het ritme. En dat ritme staat niet op papier, dus je moet goed onthouden wat de docent voorspeelt. En als dat bij iedereen goed gaat … dan swingt het de pan uit! We treden regelmatig op bij uitvoeringen van de muziekschool, of bijvoorbeeld op straat met een speciaal evenement. Jong of oud, beginner of gevorderd, er is altijd een mogelijkheid om in een djembé-ensemble mee te spelen.


Djembé-ensemble Djolé

Repeteert op donderdag 

17.00 - 17.45 uur

drummer-in-band
Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
john-may

John May

Na het spelen in de schoolband ging John serieus verder. Hij studeerde klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nu is John musicus met  een eigen slagwerkgroep en geeft les bij Muziekschool Katwijk in alle vormen van slagwerk: drummen, djembé (Afrikaans) en Taiko (Japans slagwerk). Een muziekles bij John houdt in: veel aandacht voor techniek, boeiende ritmes, resultaatgericht en bovenal gezellig! Lees verder om meer te weten te komen over John.

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.