dwarsfluit-header

Op zoek naar dwarsfluitles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
dwarsfluit-les

Dwarsfluit leren spelen

De naam zegt het al; deze fluit zet je dwars op je mond om te bespelen. Je blaast de luchtstroom door de smalle buis en vormt zo de warme klanken van de dwarsfluit. De oudst bekende dwarsfluit stamt al uit de steentijd en was van bot gemaakt. Er wordt dus ook al jaren muziek gecomponeerd voor dit instrument, van Mozart tot Debussy en Bach tot Prokofjev, voor ieder wat wils. Om mooie tonen uit dit instrument te krijgen moet je je tanden een beetje uit elkaar houden en natuurlijk een mooie rechte houding aannemen. In het begin misschien een beetje lastig maar onze fluitdocent met Marieke, al meer dan 40 jaar fluitdocent, helpt je goed op weg.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
dwarsfluit-ensemble

Fluitensemble Flautissimo

Speel je dwarsfluit en houd je van klassieke muziek? Dan is Dwarsfluitenensemble Flautissimo wel iets voor jou. Dit ensemble voor volwassenen repeteert elke week en speelt allerlei bekende en soms minder bekende, maar evengoed mooie stukken.


Fluitensemble Flautissimo

Repeteert op woensdag

18.30 - 19.30 uurVraag een proefles aan of schrijf je in
dwarsfluit-orkest-optreden

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de dwarsfluit. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in
marieke-vd-horst
Marieke van der Horst

Docent | Marieke van der Horst

Wat Marieke betreft ben je voor spelen  nooit te oud. Spelen met gevoel is expressie. Je kunt er alles in kwijt. Vooral door in de les veel te spelen, leer je het meest. Muziekles bij Marieke is een grote ontdekkingsreis en voor sommigen is het een groot ontdekkingsspel!

Marieke studeerde fluit aan het Conservatorium (Rotterdam) en speelt in het Holland Symfonie Orkest. Lees verder om meer over Marieke te weten te komen...

Wil jij weten of spelen op een dwarsfluit iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.