Harry-Imre Dijkstra

- docent klarinet -

Ik was al vroeg creatief met mijn talent! Nog maar drie jaar was ik toen ik het Harmonie orkest in Limburg dirigeerde. Ik kreeg een fluit en speelde al gauw melodietjes van de tv mee. Mijn keuze voor de klarinet was een toevalligheid: ik kreeg er één cadeau en zo begonnen mijn klarinetlessen op mijn elfde.


Je passie of je beroep?
Het is ontzettend leuk om van je passie je beroep te kunnen maken. Ik speel kamermuziek door heel Europa, ik componeer, arrangeer, geef lezingen, presenteer voor de radio, ik coach ensembles en uiteraard geef ik ook klarinetles. Dat doe ik met bijzonder veel plezier. Wat bij mij voorop staat, is jouw en mijn plezier in het spelen. Ongeacht leeftijd of talent. Ik ga jou echt iets leren en wil daarbij al jouw mogelijkheden benutten. Muziekles met mij maakt je moe maar ook blij!

Harry-Imre studeerde klarinet aan de Hogeschool voor de Kunsten (Amsterdam) en St. Petersburg. Al tijdens zijn solistenstudie was hij docent aan het conservatorium.

Zin in een proefles klarinet bij Harry-Imre? Schrijf je nu in!

In deze video speelt Harry-Imre Dijkstra samen met Tara Diepeveen (accordeon) Oblivion van Astor Piazzolla.