Kindermuziekweek 2024
26 februari 2024 

Kindermuziekweek 2024

Van 5 t/m 14 april is de Kindermuziekweek, 10 dagen lang kunnen kinderen (0-12) uit heel Nederland genieten van het maken én van het luisteren naar (live) muziek. Meer informatie en een overzicht van de landelijke activiteiten is hier te vinden. Ter gelegenheid van deze muzikale dagen hebben Planck-collega's Bibliotheek, Muziekschool en K&O een mooi programma gemaakt. 

Workshop Djembé*

Nancy, die je misschien wel kent van muzieklessen bij jou op school, leert je van alles over de Djembé: waar komt dit instrument vandaan en hoe bespeel je hem? Welke klanken kun je uit deze trommel halen?

Samen met de anderen ga je in ritmes trommelen, een beetje dansen en je leert ook een lied. 

Deelname kost € 3,00

6 april | 10.30-11.30 uur

Locatie: Muziekschool Katwijk, Zeeweg 123.


Knutselactiviteit*

Iedere eerste maandag van de maand is er voor kinderen van 15.45 tot 16.45 uur een leuke knutselactiviteit in de Makersplaets. Tijdens de Kindermuziekweek maak je een eigen muziekinstrumentje!

Deelname is gratis

8 april | 15.45-16.45 uur

Locatie: Makersplaets, Bibliotheek, Schelpendam


Poppentheater 'Schaap'

Schaap Rikkie is anders dan zijn broertjes en zusjes, omdat hij een vacht vol met gekleurde vlekken heeft. Daarom lachen zij hem uit en mag hij nooit meespelen. Gelukkig heeft hij een grote vriend: Bruno de hond. Deze muzikale poppenvoorstelling gaat over vriendschap, zelfvertrouwen en erbij horen en sluit aan bij de Kindermuziekweek 2024.

Voorverkoop € 6,00 | Zaalverkoop  € 7,00 (het 6e kaartje is gratis)

10 april | 14.30 uur

Locatie: K&O, Sluisweg 16, Katwijk


Proefles Musical*

Tijdens de Kindermuziekweek kun je in de Verhalenzaal van Bibliotheek Katwijk aan Zee in 30 minuten ervaren hoe het is om musical-les te volgen. 

In deze energieke proefles leren musicalsterren in de dop over hun stem, beweging, mimiek, emotie en houding. De combinatie van zang, dans en toneel zorgt voor veel plezier en verbinding in de groep. Natuurlijk mogen ouders/verzorgers de laatste 5 minuten komen kijken naar een korte presentatie.

Deelname is gratis

11 april | 16.00-16.30 uur

Locatie: Verhalenzaal, Bibliotheek, Schelpendam


* Aanmelden voor deze activiteiten gaat via de website van de Bibliotheek.