Klaas Berings

- docent keyboard -

Ik ben Klaas Berings en ben lang geleden als pianist (lichte muziek) afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium, wat nu het Conservatorium van Amsterdam is. Tijdens mijn studie en daarna heb ik altijd veel pianoles gegeven. Meestal privé, maar ook op een aantal muziekscholen.

Naast het lesgeven heb ik altijd gespeeld in allerlei bands met verschillend repertoire (pop, jazz, R&B, funk, rock en Braziliaans) en vlak na het conservatorium ben ik ook begonnen met het componeren en produceren van muziek voor artiesten en voor TV commercials en leaders, iets wat ik nog steeds met veel plezier doe.

Bij het lesgeven ga ik uit van de interesse van de leerling en stel daar het lesprogramma zoveel mogelijk op af, naast de zaken die de leerlingen sowieso moeten leren beheersen, zoals solfege (gehoortraining), van blad lezen, techniek, e.d. Ik stimuleer zo veel mogelijk dat ze zelf met liedjes komen die ze willen spelen en als ze het leuk vinden leer ik ze akkoorden spelen en lezen en improviseren. Voorop staat dat ze met plezier naar de lessen komen en geïnspireerd weer naar huis gaan! 

Zin in een proefles piano of keyboard bij Klaas? Schrijf je nu in!