Lilian van der Peet

Al van jongs af aan is muziek de rode draad in mijn leven. Zo ben ik als kind begonnen met mondharmonica spelen en volgde ik blokfluit- en klarinetlessen. Ook speelde ik jarenlang in een harmonieorkest. Later zong ik musicals en inmiddels speel ik alweer jarenlang basgitaar in verschillende bandjes. 

Nadat ik afgestudeerd ben aan de Pabo, met specialisatievakken muziek en drama, heb ik als leidster en pedagogisch specialist in de kinderopvang heb gewerkt, maar ik wilde toch graag doen waar mijn hart ligt: werken in de muziek! 

Ik ben mij gaan verdiepen in muziek met het jonge kind en heb de post-HBO-opleiding ‘Docent Muziek-op-Schoot’ afgerond. Mijn pedagogische kennis en ervaring in het werken met jonge kinderen en mijn passie voor muziek kan ik op deze manier perfect combineren. Dit werk doe ik sinds 2014 met veel plezier bij  Muziekschool Katwijk en bij verschillende kinderopvangorganisaties. 

’Iedereen kan muziek maken, hoe eerder hoe beter!’ is mijn motto. Tijdens de cursus ‘Muziekbeleving in het speciaal onderwijs’ aan het conservatorium Amsterdam heb ik mij ook gespecialiseerd in het geven van muzieklessen aan jonge kinderen met een beperking. 

Naast mijn baan als Muziek-op-Schootdocent zing ik en bespeel ik behalve (bas)gitaar ook graag verschillende percussie-instrumenten in bandjes. Inmiddels is mijn instrumentencollectie uitgebreid met een handpan; een bijzonder instrument met een warme klank, die vaak bij meditaties wordt gebruikt. 

Al deze verschillende instrumenten komen ook regelmatig aan bod in mijn Muziek-op-Schootlessen.

Meer zien van Lilian? Bezoek haar YouTube-kanaal.