Mirre Valkenburg

Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van jouw stem!

Welke spiertjes en weefsels zijn allemaal betrokken bij het voortbrengen van jouw unieke stemgeluid en hoe laat je deze zo optimaal mogelijk voor je werken? Wat is er voor nodig of moet er juist worden afgeleerd om ontspannen en vrij te kunnen zingen? Hoe reageert je stem op de manier waarop je ademt, staat en beweegt en zelfs op wat je voelt en hoe je denkt? Wat voor bijzondere kleuren zijn er allemaal te ontdekken en ontwikkelen op jouw klankpalet?

Ik werk in mijn lessen graag op speelse wijze, waarbij het leren gebruiken van de stem één grote ontdekkingstocht is. We werken vanuit nieuwsgierigheid en ik laat graag veel ruimte voor de eigenheid van de stem en het karakter van iedere zanger, ook in groepslessen. In groepsverband vind ik het erg leuk om met improvisatie en ook af en toe lichaamspercussie te werken. Ik geniet van het gebruiken van- en inspelen op de groepsdynamiek.

Ik ben in 1983 geboren op het eiland Texel en daar heb ik tot mijn twintigste gewoond. Zang- piano-, harp - en danslessen volgde ik vanaf jonge leeftijd en na een aantal jaar werken en zanglessen bij Mariandoro in Amsterdam kwam ik door de muziek terecht in Rotterdam. Ik heb me tijdens mijn bachelor opleiding Latin Zang aan Codarts, Conservatorium van Rotterdam op verschillende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen toegelegd. Ik kreeg les van o.a. Connie de Jongh, Josee Koning en Juan Tajes. Voor mijn Master of Music bracht ik een jaar door in Buenos Aires, Argentinië waar ik lessen kreeg van o.a. Sandra Luna, Lidia Borda, Gabriel Menéndez (voormalig zanger Sexteto Canyengue) en pianist Matías Álvarez. Ook heb ik daar mijn eerste album ‘Paisaje’ opgenomen met gitarist Alvaro Rovira Ruiz. In 2021 volgde het tweede album, Nuevos Tangos Viejos. Momenteel werk ik aan een solo programma waarbij ik liedjes uit verschillende windstreken zing, verhaaltjes vertel en mezelf begeleid op harp, charango, guitarlele en verschillende soorten percussie instrumentjes.

Als docent ben ik op verschillende vlakken werkzaam geweest.Ik geef zanglessen aan kinderen en volwassenen van verschillende niveaus en muzikale interesses, dirigeerde een popkoor en werkte als workshop docent op basisscholen, middelbare scholen en in het HBO-onderwijs. Dit alles doe ik met veel enthousiasme en liefde voor het vak.