Planck nieuws!

Planck is per 1 januari 2025 de nieuwe organisatie van Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O. Na een verbouwing, vind je per 2026 op vier plekken in de gemeente een huiskamer waar iedereen welkom is. Stap binnen voor een kop koffie, volg muziekles, yogales of een cursus, leen je volgende boek bij de bibliotheek, kom studeren of geniet van een film of voorstelling! 

 

27 juni 2024: Positief raadsbesluit

Eindelijk! Daar zijn we dan: er is een positief raadsbesluit gevallen en we worden per 1 januari 2025 echt Planck. Samen met Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O gaan we werken aan een levendig cultureel en maatschappelijk programma en betekenisvolle publieke ontmoetingsruimten in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. In 2025 doen we dat nog op onze huidige locaties, maar naar verwachting zullen onze twee nieuwe locaties begin 2026 geopend worden. 

 

Wat verandert er nu precies?

Waar je nu los in de bibliotheek, muziekschool of volksuniversiteit komt, kom je straks bij Planck! Je vindt ons op vijf locaties in de gemeente. Op het Emmaplein in Katwijk en in de Burgt in Rijnsburg komen twee nieuwe locaties. Naar verwachting zullen deze nieuwe locaties medio 2026 geopend worden. De locaties van de Muziekschool en Volksuniversiteit worden dan gesloten evenals de huidige bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. 

De huidige bibliotheeklocaties aan de Hoorneslaan in Katwijk en in dorpshuis Valkenburg blijven bestaan. Daarnaast loopt er voor de bibliotheek aan de Hoorneslaan nog een apart project. In de toekomst zal in de wijk Hoornes/Rijnsoever een multifunctionele accommodatie (MFA) komen waar ook Planck in plaats zal nemen. Deze nieuwe MFA vervangt dan de huidige bibliotheeklocatie aan de Hoorneslaan. 

 

Kan ik straks nog gewoon mijn muzieklessen volgen?
Natuurlijk! We blijven een muziekschool en totdat de panden gereed zijn, blijven we op het vertrouwde adres aan de Zeeweg. Voor jou als leerling of deelnemer aan een cursus verandert er dus weinig. Er komt in de toekomst alleen maar meer bij: een horecavoorziening, een bibliotheekcollectie, cursussen en nog veel meer! Zo is de stap naar nog meer leuks makkelijker te maken.

 

Ontdek wat je allemaal kan

Planck wordt dé plek voor iedereen van nul tot 100. Als baby kun je al bij Planck terecht voor Muziek op Schoot. Grotere kinderen spelen en leren in de Makersplaets of volgen gitaarles. Als middelbare scholier of student kun je bij ons werken of studeren. Ontmoet anderen, drink een kop koffie en leer van elkaar. Doe een workshop kleding maken, leer viool spelen, kom naar een lezing van je favoriete auteur of een filmavond. Het kan allemaal! Planck is er ook als je ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld bij een brief van de gemeente. We leren je hoe de computer werkt en nog veel meer. Planck wordt een plek die laagdrempelig en bereikbaar is voor iedereen: de huiskamer van het dorp. 

We snappen dat het best even wennen is. Voor vragen en opmerkingen zijn we altijd te bereiken! Je kunt ons mailen op info@muziekschoolkatwijk.nl o.v.v. ‘Vraag of opmerking over Planck’.  

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom onze toekomst en nieuwe gebouwen? Volg Planck dan op social media! Dat kan via 'Cultuurhuis Planck' op Instagram en Facebook.