Rozemarijn Timmer

Het is heerlijk om met elkaar te dansen, muziek te maken en te doen alsof in de acteerles. De ene les werken we snel en komen er veel oefeningen langs. De volgende les dansen we vrij omdat we geen zin hebben om de pasjes te doen. Het maakt niet uit of je 'goed kan zingen' of 'goed kan dansen'. Als kinderen na een uurtje musicalles dansend en zingend naar buiten gaan en uitkijken naar de volgende les, zijn alle doelen bereikt! 

Al tijdens mijn opleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, merkte ik dat lesgeven mij in het bloed zit. Ik vind het heerlijk om mijn kennis en passie voor muziek, dans en theater over te brengen op leerlingen. Van peuter tot volwassene, van beginneling tot professional, onder schooltijd of in de vrije tijd, elk persoon en elke groep heeft zijn eigen mogelijkheden en wensen. 

Een voorstelling maken met kinderen is het leukste wat er is. In mijn les hebben we nooit hoofdrollen en bijrollen. Iedereen krijgt evenveel te doen. Wat maakt het uit als de prins uit scène 1 ineens in lied 3 weer meezingt? Het is theater, alles kan. Iedereen mag meedoen of je nou snel je tekst opleest of niet. En als je het niet meer weet bij de voorstelling, dan help ik je toch? Voor alle leerlingen, jong en oud, geldt: zorg dat er plezier is in de lessen. We zijn niet allemaal professioneel zanger of acteur. We volgen in onze vrije tijd een cursus. Daar moet je altijd zin in hebben en niet het gevoel hebben dat je 'je tekst moet kennen' of 'de juiste kant op moet draaien'. Plezier en een veilige omgeving zorgen voor een positieve ervaring. Deze ingrediënten maken dat je je verder kunt ontwikkelen, in de richting die bij jou past!