saxofoon

Op zoek naar saxofoonles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
saxofoon-leren-spelen

Saxofoon leren spelen

De saxofoon is een van de populairste blaasinstrumenten. Dat is ook niet zo gek, want de saxofoon heeft een grote diversiteit aan klanken. Deze relatief jonge koperblazer heeft zijn plek in de muziekwereld veroverd door swingende, romantische en treurige solo’s in tal van wereldhits! De saxofoon werd in 1840 ontwikkeld door de Belgische bouwer Adolphe Sax. Het verhaal gaat dat Sax het mondstuk van een klarinet op een andere koperblazer plaatste en daarmee het idee voor de saxofoon ontstond. Gekscherend wordt een saxofoon daarom wel een ‘ontwikkelde’ klarinet genoemd maar eigenlijk ontstond een totaal nieuw instrument. Dynamisch en soepel, de saxofoon kent veel mogelijkheden. Onze docent Patrieck kent al deze mogelijkheden èn leert ze je graag. 

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
saxofoon-in-orkest

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de saxofoon. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in
saxofoon-popband

Bandjes

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.

Wil jij weten of spelen op een saxofoon iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.