Saxofoons voor het basisonderwijs
08 februari 2023 

Saxofoons voor het basisonderwijs

Saxofoons-op-School verbindt Muziekverenigingen & Muziekschool Katwijk 

Sinds 2020 krijgen Katwijkse kinderen van groep 5, 6 en 7 muziekles op een ècht instrument. Muziekschoolvrijwilliger Jo Koonen rijdt met veel plezier keyboards, violen, trompetten en dwarsfluiten van school naar school. En vanaf nu zijn daar 10 glimmende saxofoons bijgekomen!

Misschien wel een historische aanvraag: in het jaarlijks overleg van muziekverenigingen DVS, de Floraband, Harmonie Katwijk, Harmonie Valkenburg, de UNI en Muziekschool Katwijk besloten de muziekpartners een gezamenlijke subsidieaanvraag te doen voor de aanschaf van 10 saxofoons. Albert Heus, voorzitter van de Schoolkunstcommissie kende de subsidie toe; ‘Als Schoolkunstcommissie werken we aan een bruisend kunst- en cultuurprogramma voor het onderwijs. De muzieklessen zijn daar een waardevol onderdeel van. Met onze bijdrage voor de saxofoons, hopen we dat kinderen ook enthousiast worden voor dit instrument’. Om de aanvraag beheersbaar te houden heeft muziekwinkel Music All-In de saxofoons geleverd en speelklaar gemaakt. Eigenaar Jan Aandewiel; ‘We gunnen kinderen van Katwijk een kennismaking met de saxofoon. Daarom dragen we graag een steentje bij in deze aanvraag’. Als wethouder cultuur is Sonny Spek erg blij met deze samenwerking tussen de muziekverenigingen en de Muziekschool; ‘Mooi om de verbinding tussen onze muziekpartners te zien. Zij leveren allemaal een belangrijke bijdrage voor het cultuurlandschap in Katwijk. Goed dat de samenwerking wordt gezocht op het gebied van onderwijs en de muzikale toekomst van onze kinderen’.

Welke school de primeur krijgt met de saxofoons blijft nog even geheim. Maar dat het een succes wordt is zeker. Al moet er misschien nog wel even geoefend worden… 


v.l.n.r. op de foto; vertegenwoordiging van Muziekschool Katwijk, Floraband, Harmonie Katwijk/Valkenburg, de UNI & DVS