Stanimir Lambov

Stanimir Lambov, een Bulgaarse gitarist, improvisator en componist die zijn thuisbasis in Rotterdam, Nederland heeft gevonden. Al op 14-jarige leeftijd raakte hij in de ban van de gitaar, geïnspireerd door legendarische gitaristen zoals Slash, Jimi Hendrix en Jimmy Page. Niet lang daarna begon hij klassieke gitaar te studeren, waar hij al snel een diepe passie voor ontwikkelde.

Toen Stanimir 16 jaar oud was, ontdekte hij de wereld van jazz tijdens een jazzfestival in zijn geboorteplaats. De vrijheid en expressiviteit van deze muziekstijl fascineerden hem onmiddellijk. Vanaf dat moment heeft hij zich volledig toegelegd op de gitaar, vastbesloten om zijn improvisatietechnieken te perfectioneren en zijn muzikaliteit te verdiepen.

Stanimir's muzikale reis heeft hem door een breed scala aan genres geleid, waaronder jazz, klassiek, wereldmuziek, rock, blues, funk en elektronische muziek. Deze veelzijdigheid heeft zijn unieke speelstijl gevormd, waarin spontaniteit en improvisatie centraal staan. Zijn nieuwsgierigheid naar volledig geïmproviseerde muziek gaat hand in hand met zijn passie voor compositie, waardoor hij ook een veelgevraagd sideman is in diverse projecten.

Na het afronden van zowel zijn bachelor- als masteropleiding jazzgitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, heeft Stanimir zijn vaardigheden verder verfijnd en een schat aan ervaring opgedaan als docent. Hij deelt graag zijn uitgebreide kennis en inspireert zijn studenten met dezelfde liefde voor muziek en gitaar die hem zelf zo ver heeft gebracht.