Tessa Fillié

Het zingen begon bij mij al heel jong, achterop de fiets bij mijn moeder. Zingen is door mijn hele leven een rode draad geweest. Op het Conservatorium kwam ik er ook achter dat ik het schrijven van muziek heel erg leuk vond. Ik bracht toen mijn eerste cd uit. Na een lastige periode in mijn leven ben ik begonnen met ‘Liedjes uit mijn rugzak’. Het schrijven en zingen van liedjes hielp me om er weer bovenop te komen en inmiddels ben ik bezig met mijn tweede album. Mijn missie is anderen die het moeilijk hebben ‘herkenning en houvast’ te geven en ze inspireren om ook van iets moeilijks iets moois te maken. Dat doe ik door middel van versjes, liedjes, optredens en cursussen. Daarnaast schreef ik een boek ‘Schrijf je eigen lied’ en ben ik bezig met de voorbereiding van een theatertour. Mijn hobby’s zijn journallen, series kijken (Friends is mijn favoriet!), wandelingen door het bos maken, doe-het-zelven en op zoek gaan naar mooie en bijzondere vondsten in kringloopwinkels.

Over de lessen

‘Ah wat fijn, vandaag eindelijk weer lekker naar zangles!’ Zo hoop ik dat jij je voelt voordat je naar de les komt. Samen gaan we kijken naar jouw unieke mogelijkheden en talent. Ik leer je:

  • Hoe je je stem op een gezonde manier gebruikt.
  • Hoe de stem werkt, wist je dat je stembanden spieren zijn die maar zo klein als je duimnagel zijn?
  • Hoe je de klank van je stem kunt aanpassen. (Warmer, harder, zachter, voller etc.)
  • Hoe je meer controle krijgt over je stem.
  • Hoe je met zingen een verhaal vertelt en mensen raakt.
  • Hoe je een eigen stijl ontwikkelt met jouw stem en muzikaliteit.

Voor wie zijn mijn zanglessen? Ben je 5 of 80 jaar? Het maakt mij niet uit. Ik vind het juist leuk om al die verschillende processen mee te maken. Ook duo’s of groepjes geef ik graag les, dus neem gerust je vriend/vriendin/familie mee. Het maakt ook niet uit wat je doel is, of je nu gewoon lekker thuis wil zingen of op een podium wil staan, je bent welkom.

‘Ik vind zingen wel heel leuk, maar ik kan het eigenlijk niet/mensen zeggen dat ik het niet kan.’ Dit hoor ik vaak in mijn lessen. Ik denk dat iedereen kan leren zingen. En los van of je het al heel goed kan of nog maar een klein beetje, jij mag gehoord worden!