Valkenburg’s Harmonie start samenwerking met Muziekschool Katwijk
21 september 2023 

Valkenburg’s Harmonie start samenwerking met Muziekschool Katwijk

VALKENBURG- Valkenburg’s Harmonie is een begrip in Valkenburg als het gaat om muziekonderwijs. De inspanningen om muziek te brengen bij de jeugd zijn groot. Er is al een samenwerking met basisschool de Burcht om muziekonderwijs te verankeren binnen het basisonderwijs. Een volgende stap naar professionalisering en waarborging van kwaliteit kon niet uitblijven. Dit is gedaan door een intensievere samenwerking met Muziekschool Katwijk op te starten. 

 

Kwaliteit van de lessen

“Om ervoor te zorgen dat elke leerling de best mogelijke muzikale vorming krijgt zijn professionele docenten nodig en een systeem waarbij de kwaliteit ook gewaarborgd blijft”, vertelt Arjan Hogewoning, voorzitter van Valkenburg’s Harmonie. “Jarenlang hebben we dit zelf gedaan en we denken dat met deze samenwerking dit beter kunnen verankeren”. 

 

Meer dan toekomstbestendigheid

De samenwerking is goed voor de toekomst en geeft daarnaast ook kansen voor het muziekonderwijs in het algemeen. De samenwerking houdt in dat docenten van Valkenburg’s Harmonie onderdeel worden van de muziekschool en de lessen voor de Harmonie gaan verzorgen. Daarnaast kunnen ook bestaande docenten van de muziekschool les geven in Valkenburg zonder dat een leerling aansluiting heeft bij de vereniging. Zo kan er bijvoorbeeld ook gitaar, viool of keyboard les afgenomen worden in de toekomst. Binnen Valkenburg ontstaat er een breder aanbod van instrumenten waar muziekles in gevolgd kan worden en daarbij heeft iedereen de keus om dit in verenigingsverband te doen of in individuele vorm. ‘Ik ben ontzettend blij met deze intensieve samenwerking en het vertrouwen dat de Valkenburg’s Harmonie hiermee uitspreekt’, aldus Rozemarijn Timmer, directeur Muziekschool Katwijk. 

 

Zonnige toekomst

Deze ontwikkelingen beloven een zonnige toekomst voor muziekliefhebbers in Valkenburg en de omliggende regio. Met een toegewijd team en een visie op de toekomst zijn Valkenburg’s Harmonie en Muziekschool Katwijk klaar om een nieuwe generatie muzikanten op te leiden.