banjo-zwart-wit

Op zoek naar banjoles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
banjo-close-up

Banjo leren spelen

Een banjo is zeker geen gitaar, al behoort ie wel tot de familie van de snaarinstrumenten. De klankkast van een banjo is rond, een beetje als een tamboerijn, en bespannen met plastic en perkament. De banjo wordt vaak gebruikt in folk- en traditionele jazzmuziek en is herkenbaar aan zijn korte maar harde geluid. Omdat het geluid maar kort klinkt, kan je de snaren heel snel bespelen. Maar daar moet je natuurlijk wel eventjes op oefenen. Van onze gitaardocent Bart leer je deze vingervlugge vingerzettingen. Speel je al gitaar maar wil je een uitstapje maken naar de banjo? Dat kan natuurlijk ook, vraag je docent naar de mogelijkheden.

Handig bij Bart zijn lessen is dat hij stukjes kan opnemen en aan jou kan versturen via Whatsapp. Zo kan je thuis nog goed verder oefenen. Heel fijn wanneer je een lastig stuk graag onder de knie wilt krijgen!

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in


banjo-poplab

Poplab

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
banjo-samenspel

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de banjo. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in


bart-van-osch

Bart van Osch

Docent | Bart van Osch

Een muziekles bij Bart houdt in vakkundige aandacht voor jou en je instrument, een goede houding, de juiste speeltechniek, teamvorming, muzikale vorming, expressie, fingerpicking en plectrumtechniek. Er wordt veel gebruik gemaakt van cd’s, apps en internet zodat je ook thuis aan de slag kunt. Bart beter leren kennen? Hij vertelt je graag meer...

Wil jij weten of spelen op een banjo iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.