blokfluit-spelen-straat

Op zoek naar blokfluitles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
blokfluit-spelen-volwassenen

Blokfluit leren spelen

Van de kleine sopranino van 10 centimeter tot de contrabasblokfluit van maar liefst 200 centimeter. Een blokfluit komt in verschillende maten en is al bespeelbaar voor kinderen vanaf 5 jaar. Met dit houten blaasinstrument speelt je al snel liedjes in allerlei stijlen. Van barok tot modern tot volksmuziek. De blokfluit is namelijk een erg oud instrument. Al in de prehistorie speelde mensen op de fluit. De blokfluit zoals wij die nu kennen komt uit de 14e eeuw. Het was meteen een enorm populair instrument. Daarom is er heel veel repertoire. Geen idee welke stijl je moet kiezen? Annika helpt je op weg om de mooiste klanken uit dit instrument te blazen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
blokfluitensemble

Ensemble

Als gevorderde blokfluitist kun je samenspelen in ons blokfluitensemble voor volwassenen. Speciaal voor leden van dit ensemble heeft de muziekschool een aantal tenor- en basblokfluiten te leen. Voor blokfluitisten is het leuk om eens op een andere fluit te spelen. Hierdoor kan het ensemble een breder en mooier meerstemmig repertoire spelen. Je speelt veel oude muziek, maar in dit ensemble leer je ook  modernere stukken kennen.


Blokfluitensemble  Salix

Repeteert op woensdag

12.00 - 13.00 uur


Vraag een proefles aan of schrijf je in

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de blokfluit. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in
annika-duits
Annika Duits

Docent | Annika Duits

De blokfluit heeft Annika op haar zevende gevonden. Ze wilde daarna niets anders meer en vanaf haar veertiende stond  vast dat zij naar het conservatorium wilde om blokfluitist te worden. En dat heeft zij gedaan!

Meer weten over Annika? Zij stelt zich graag aan je voor...

Wil jij weten of spelen op een blokfluit iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.