Ukelele muziekschool Katwijk

Op zoek naar online lessen gitaar, ukelele, banjo of mandoline? 
Dat kan bij Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
ukelele-snaar-instrument

Online lessen

Gitaar, ukelele, banjo of mandoline leren spelen in je eigen huis, in je eigen tempo. Druk tijdens je les op "record" en je les wordt opgenomen en opgeslagen, zodat je je les altijd kunt terug kijken, zo vaak je maar wilt. Enorm handig bij het oefenen! 

Online een instrument leren spelen is tegenwoordig heel populair. Door dit onder digitale leiding van onze docent Bart te doen, heb je toch het "oog en oor" van een goede leraar. Het grote voordeel is dat je  geen verkeerde gewoontes aanleert. Het hebben van een vakkundige  docent is daarom onmisbaar! Je werkt veel effectiever, leert de juiste technieken, en bent daardoor in veel kortere tijd bij je einddoel.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in


gitaar-akoestisch

Gitaar

Akoestisch in klassiek of elektrisch in popmuziek? De veelzijdige gitaar voelt zich in alle genres thuis. Daarom wordt in onze gitaarlessen heel veel aandacht besteed aan het ontdekken van jouw favoriete muziekstijl. Popmuziek kent je vast, maar ben je ook bekend met de gitaarsolo’s in rock, metal en jazz? Of kies je juist voor volksmuziek, Flamenco of Latijns-Amerikaans? De gitaarsnaren kan je bespelen met veel verschillende technieken. Met je vingers ‘sla je de snaren aan’ of maak je gebruik van pluk- en tokkeltechnieken. Ook een plectrum wordt vaak gebruikt tijdens het spelen. Veelzijdig als het instrument is ook ons gitaarteam. Onze docent Bart kent alle ins en outs van de gitaar en leert je (via online lessen) snel spelen op dit stoere instrument.

Vraag een proefles aan of schrijf je in


Ukelele muziekschool Katwijk

Ukelele

Klein, handzaam en met het kenmerkende zonnige geluid, dat is de ukelele. Een ukelele ziet eruit als een kleine gitaar en behoort, net als de mandoline, tot de luitachtigen. Zijn vier nylon snaren worden op verschillende hoogtes gestemd maar de stemming in C is het meest gangbaar. Dan betekent dat de snaren een g, c, e en a laten klinken oftewel een C-majeur of A-mineur akkoord. In 1879 kwam de ukelele vanuit Portugal naar Hawaï en inmiddels is dit instrument niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Veel bekende liedjes zijn omgeschreven voor dit vrolijke instrument, die in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen is. Door zijn kleine formaat is het even ploeteren de akkoorden onder de knie te krijgen. Maar onder leiding van onze gitaardocent Bart, speel jij vast snel liedjes op de ukelele.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in


mandoline-leren-spelen

Mandoline

De mandoline is een bijzonder snaarinstrument en familie van de luit. De peervormige mandoline bespeel je met een plectrum, een plat stukje plastic waar je de snaren mee aanslaat. De mandoline is een veelgehoord instrument in Griekse volksmuziek en klassieke muziek maar hoor je ook in jazz en bluegrass terug. De speciale bluegrassmandoline wordt gebouwd als een viool maar met een gewelfd voor- en achterblad en gebogen zijkanten. De klank is hierdoor steviger, warmer en meer van een 'houten' karakter dan van de luitvormige mandolines. Onze gitaardocent Bart vertelt je alles over dit bijzondere instrument èn het repertoire wat erbij hoor. Speel je al gitaar maar wil je een uitstapje maken naar de mandoline? Dat kan natuurlijk ook, vraag je docent naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in


banjo

Banjo

Een banjo is zeker geen gitaar, al behoort ie wel tot de familie van de snaarinstrumenten. De klankkast van een banjo is rond, een beetje als een tamboerijn, en bespannen met plastic en perkament. De banjo wordt vaak gebruikt in folk- en traditionele jazzmuziek en is herkenbaar aan zijn korte maar harde geluid. Omdat het geluid maar kort klinkt, kan je de snaren heel snel bespelen. Maar daar moet je natuurlijk wel eventjes op oefenen. Van onze gitaardocent Bart leer je deze vingervlugge vingerzettingen. Speel je al gitaar maar wil je een uitstapje maken naar de banjo? Dat kan natuurlijk ook, vraag je docent naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in


bart-van-osch
Bart van Osch

Docent | Bart van Osch

Een muziekles bij Bart houdt in vakkundige aandacht voor jou en je instrument, een goede houding, de juiste speeltechniek, teamvorming, muzikale vorming, expressie, fingerpicking en plectrumtechniek. Er wordt veel gebruik gemaakt van cd’s, apps en internet zodat je ook thuis aan de slag kunt. Bart beter leren kennen? Hij vertelt je graag meer...

Wil jij weten online les iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.