harp-zwart-wit

Op zoek naar harples in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
harp-bespelen

Harp leren spelen

Een instrument met betoverende klanken; dat is de harp! Als begeleider van andere instrumenten maar ook als solo-instrument, met de harp kan je alle kanten op. Er zijn harpen in verschillende maten: van hele kleine, met maar weinig snaren, tot hele grote harpen met een enorm bereik. Je kunt daarom al op jonge leeftijd beginnen en de harp als het ware met je mee laten groeien. Harpen bestaan al meer dan duizend jaar, zelfs in de prehistorie werd dit instrument albespeeld. Door je vingers op een sierlijke manier langs de gespannen snaren te bewegen, ontstaan trillingen die de klank voortbrengen. Hoe langer en dikker de snaar, hoe lager de toon die je speelt. De beroemde ‘Arpeggio’, waarbij je de losse tonen van een akkoord na elkaar speelt, dankt zijn naam aan de harp. Benieuwd hoe jouw Arpeggio op de harp klinkt? Onze harpdocent Anke leert je alles over dit bijzondere instrument.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
harp-ensemble

Ensemble

Speel je al harp maar wil je graag meer samenspelen? Sluit dan aan bij Harpensemble Arpeggio. Dit hardensemble is geschikt voor jong en oud; de jongste deelnemer is 13 jaar, de oudste is net 60. Er wordt om de week gerepeteerd. Niet alleen voor het samenspelen, maar ook voor uitvoeringen zoals het Kerstconcert en het Volwassenenconcert van de Muziekschool.


Vraag een proefles aan of schrijf je in
harp-divertimento

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de harp. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in
anke-bottema
Anke Bottema

Docent | Anke Bottema

Anke was 15 toen zij een harpiste zag spelen en  gefascineerd werd door de magische klanken van de harp. Al gauw ging zij op les en ontwikkelde zich zover dat een studie niet kon uitblijven. Niet alleen de klanken van de harp spreken Anke aan; zij kan ook intens genieten van zingen. 

Anke heeft harp gestudeerd aan het Conservatorium (Utrecht). Anke is geschoold kinderkoordocent en verzorgt muziekprojecten op basisscholen in Katwijk. Meer weten over Anke? Ze stelt zich graag aan je voor...

Wil jij weten of spelen op een harp iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.