hobo-spelen-gras

Op zoek naar hoboles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij helpen je dit prachtig instrument bespelen in het genre dat bij jou past

Proefles
Inschrijven
hobo-meisje

Hoboles in Katwijk? 

Een blaasinstrument met een bijzondere klank; de hobo herken je gelijk! De hobo is een belangrijk onderdeel van het orkest en neem dan ook vaak solopartijen voor zijn rekening. Het woord hobo is afkomstig van het Franse hautbois, wat 'hoog hout' betekent. Deze benaming komt enerzijds voort uit het vrij hoge en indringende geluid dat een hobo kan produceren in vergelijking met andere dubbelrietinstrumenten, en anderzijds uit het feit dat het een houten blaasinstrument is. De klank van de hobo wordt gevormd door het zogenoemde aanblazen van het dubbelriet, twee licht gebogen rietbladen. De trilling die dit veroorzaakt maakt het kenmerkende geluid van de hobo. Hobodocent Helmke laat je precies zien hoe dit moet!

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
hobo-ensemble

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de hobo. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in

Wil jij dit ook?

Begin vandaag nog met les op de hobo!

helmke-jansen-foto-petar-stoykov
Helmke Jansen

Docent | Helmke Jansen

Helmke weet nog precies hoe het voelde toen zij haar instrument had gevonden. Het enthousiasme,  plezier in  lessen, dat wil zij ook met jou delen. Kom op les en jullie gaan direct samen spelen en plezier beleven!

Helmke heeft hobo gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), heeft haar studie Orkestmaster behaald en heeft een mastertitel aan de universitaire opleiding Orthopedagogiek behaald. Lees hier meer over Helmke.

Wil jij weten of spelen op een hobo iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.