klarinet

Klarinet leren spelen in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
klarinet-leren-spelen

Klarinet leren spelen

De klarinet is een van de meest veelzijdige blaasinstrumenten. Met zijn brede klanken; van hoog tot laag en van hard tot zacht, is de klarinet geschikt als solo-instrument maar kan ook goed mengen met andere instrumenten! De klarinet is een houtblazer en behoort tot de enkelrietinstrumenten. Door lucht tussen het riet en het mondstuk ontstaan trillingen die het geluid tot stand brengen. Voor een klarinet bestaan meerdere rieten. Harde rieten, aangegeven door het cijfer 5, aflopend naar zachte rieten met het cijfer 1. Geen zorgen als het je duizelt; onze klarinetdocent Harry-Imre vertelt je precies welk riet je moet hebben en leert je natuurlijk hoe je de mooiste klanken produceert op de klarinet!

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
klarinet-ensemble

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de klarinet. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden.
Vraag een proefles aan of schrijf je in
klarinet-pop

Poplab

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
harry-imre-dijkstra
Harry-Imre Dijkstra

Docent | Harry-Imre Dijkstra

Wat bij Harry-Imre voorop staat, is jouw plezier in het spelen. Ongeacht leeftijd of talent, Harry-Imre gaat jou echt iets leren en wil daarbij al jouw mogelijkheden benutten. 

Harry studeerde klarinet aan de Hogeschool voor de Kunsten (Amsterdam) en St. Petersburg. Al tijdens zijn solistenstudie was hij docent aan het conservatorium. Lees verder en maak kennis met Harry-Imre.

Wil jij weten of spelen op een klarinet iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.