trombone

Op zoek naar tromboneles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
trombone-leren-spelen

Trombone leren spelen

Dit ‘groot-koper’ instrument is goed te zien èn te horen; de trombone is een echt powerinstrument. Zijn opvallende uiterlijk, van beker en grote schuif, maakt de trombone een bekende in fanfare en brassmuziek. Maar ook in klassiek en jazz kom je de trombone vaak tegen. Met de positie van de schuif bepaal je toonhoogte. Maar dat niet alleen natuurlijk. Ook je trilling van je lippen, ook wel embouchure genoemd, bepaalt welke toonhoogte je speelt. Trombonedocent Dirk kan je helpen dit instrument te leren bespelen en natuurlijk verwijzen naar onze gezellige bands en ensembles. Want daar is het geluid van de trombone, zeker welkom.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
trompet-in-poplab-band

Poplab

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
trompet-in-salonorkest-divertimento

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de trombone. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in

Dirkjan de Boer

Docent | Dirkjan de Boer

Vele jongere Katwijkers  kennen Dirkjan als de enthousiaste muziekdocent die voornamelijk met muziekinstrumenten in de klas muzieklessen verzorgt. Maar nu kan je ook voor inspirerende trombonelessen bij hem terecht. Nieuwsgierig? Dirkjan stelt zich hier aan je voor!

Wil jij weten of spelen op een trombone iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.