trompet

Op zoek naar trompetles in Katwijk?
Kom naar Muziekschool Katwijk!

Wij leren je dit instrument bespelen in de stijl die bij jou past

Proefles
Inschrijven
trompet-leren-spelen

Trompet leren spelen

Een veelzijdig instrument met een klank die je uit duizenden herkent, dat is de trompet. Trompetten hoor je in alle genres van de muziek terug en dat maakt dit instrument zo leuk. Bekend van harmonie, fanfare en brassband maar wist je ook dat de trompet te horen is in klassieke en jazzmuziek? Om een mooie klank te krijgen, moet je best aan een aantal dingen denken. De stand van je mond, je ademsteun maar vooral ook de trilling van je lippen, embouchure genoemd. De trompet hoor je vaak solo  spelen maar zeker ook met anderen in een band of ensemble. Onze trompetdocent Dirk is groot fan van samenspelen en zal je dan ook stimuleren om snel mee te spelen in een band of ensemble van Muziekschool Katwijk.

Nieuwsgierig? Vraag direct een proefles aan! 

Vraag een proefles aan of schrijf je in
trompet-in-poplab-band

Poplab

Meespelen in een band? Er zijn verschillende ‘vaste’ bands die wekelijks repeteren onder leiding van docenten van het Poplab. Sommige bands hebben al een paar jaar dezelfde bezetting en zijn hard op weg om helemaal op eigen benen te staan. Bij andere bands is er meer doorstroming en dus meer kans voor nieuwe bandleden om ‘in te schuiven’. Laat het weten aan je docent als je in een band wilt spelen. Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheid is.
trompet-in-salonorkest-divertimento

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van de trompet. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar wel een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden
Vraag een proefles aan of schrijf je in

Dirkjan de Boer

Docent | Dirkjan de Boer 

Vele jongere Katwijkers  kennen Dirkjan als de enthousiaste muziekdocent die voornamelijk met muziekinstrumenten in de klas muzieklessen verzorgt. Maar nu kan je ook voor inspirerende trompetlessen bij hem terecht. Nieuwsgierig? Dirkjan stelt zich hier aan je voor!

Wil jij weten of spelen op een trompet iets voor jou is?

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.