Strijkinstrumenten

Wil jij graag een strijkinstrument bespelen?

Bij ons kun je terecht voor cello, contrabas en viool, zowel individueel als in een ensemble

Bekijk ons aanbod strijkinstrumenten
viool-ensemble

Strijkersensemble Hans

Dit ensemble is voor ervaren strijkers (vanaf ongeveer 11 jaar). Iedereen die viool, cello of contrabas speelt, is welkom. Er wordt een keer per week geoefend waarbij gewerkt wordt aan samenspel. Voor uitvoeringen, waar het ensemble regelmatig aan deel neemt, wordt ook gerepeteerd. Het repertoire is van klassiek tot volksmuziek. Dit ensemble staat onder leiding van viooldocent Hans Penders.


Strijkersensemble Hans

Repeteert op maandag

19.00 - 20.00 uur


Vraag een proefles aan of schrijf je in
jongeren-ensemble

Stapel

Stapel is het strijkensemble voor gevorderden jongvolwassenen. Speel je viool, cello of contrabas? Dan ben je altijd welkom in dit ensemble voor jongeren. Het plezier van het musiceren staat voorop waarbij het leren van goed samenspel  wordt meegenomen. Ook voor dit ensemble varieert het repertoire van klassiek tot volksmuziek. Dit ensemble staat onder leiding van viooldocent Hans Penders.


Strijkersensemble Stapel

Repeteert op donderdag

19.30 - 20.30 uur


Vraag een proefles aan of schrijf je in
viool-in-salonorkest-divertimento

Divertimento

Liever meespelen in het Salonorkest? Bij ‘Divertimento’ onder leiding van Antal is genoeg ruimte voor de muzikale klanken van een strijkinstrument. In dit salonorkest spelen volwassenen repertoire uit de brede klassieke traditie met een niet al te zwaar karakter. Om in het orkest mee te kunnen spelen hoef je geen topniveau te hebben, maar je moet je instrument wel goed beheersen en van blad kunnen lezen. Hoewel er serieus en met inzet wordt gespeeld, staat het speelplezier voorop. Divertimento repeteert eens in de twee weken en treedt elk jaar een paar keer op bij uitvoeringen van de muziekschool of andere gelegenheden.


Salonorkest Divertimento

Repeteert tweewekelijks op maandag

14.15 - 15.15 uur

Vraag een proefles aan of schrijf je in

Vraag een gratis proefles aan of schrijf je direct in!

Klik hier voor onze lesvormen en tarieven.